Територіальна ідентичність крізь призму доменних імен та пошукових запитів (на прикладі Києва) - Бобир, В. О. (Український географічний журнал, 2025)
Метою дослідження є удосконалення теоретико-методологічних засад дослідження територіальної ідентичності в умовах цифрової трансформації соціопростору. На прикладі Києва обґрунтовано використання даних доменного простору та пошукових запитів при дослідженні територіальної ідентичності та її проявів у інтернет-просторі. Дослідження спрямоване на виявлення просторових уявлень, зокрема через маркери ідентичності. Запропоновано методику використання «Системи Доменних Імен» та пошукових запитів в інтернеті для дослідження територіальної ідентичності, обґрунтовано її етапи. Наукова новизна полягає у розробленні та систематизації категорій пошукових запитів для визначення маркерів ідентичності, зокрема і на прикладі Києва. Результати дослідження підкреслюють значення кіберпростору як повноцінного середовища дослідження територіальної ідентичності.