Наукові здобутки співробітників Інституту географії НАН України у 2024 році - Маруняк, Є. О.; Чехній, В. М. (Український географічний журнал, 2025)
Метою публікації є висвітлення основних наукових напрацювань Інституту географії НАН України за науково-дослідними роботами, проведеними у 2024 р. Особливу увагу приділено питанням оцінки впливів на навколишнє середовище, суспільним трансформаціям на всіх просторових рівнях, розширенню міжнародного співробітництва та адаптації європейського досвіду.