Система картографічних творів для відображення стану й розвитку природно-заповідного фонду України - Кирилюк, М. О. (Український географічний журнал, 2025)
Мета дослідження — обґрунтування системи картографічних творів природно-заповідного фонду України (далі — ПЗФУ). У статті запропоновано авторський підхід до обґрунтування системи картографічних творів для відображення стану і розвитку ПЗФУ. Проаналізовано основні картографічні твори різних територіальних рівнів, що присвячені ПЗФУ, а також наявний досвід і теоретичні підходи до формування системи картографічних творів ПЗФУ. На основі існуючих досягнень обґрунтовано систему показників, одиниці картографування, способи картографічного зображення, які доцільно використовувати для картографування ПЗФУ на різних територіальних рівнях. В умовах військової агресії росії проти України рекомендується опрацювання інтерактивного атласу ПЗФУ.