Багатокритеріальна модель оцінювання потенціалу національного парку «Kат Ба» (В’єтнам) для потреб розвитку туризму - Нгуєн, Тху Нюун; Тхі, Тху Хоа Ле; Ле, Ван Хун; Фам, Хоан Хай; Тхі, Тху Хун Ле; Тхі, Тху Ван Чан; Нгуєн, Дук Ан (Український географічний журнал, 2024)
Для сталої туристичної дестинації багатокритеріальне оцінювання є важливим. Результати оцінювання є основою для прийняття менеджерами оптимальних рішень щодо розвитку дестинації. Зокрема для природних туристичних об’єктів (заповідних територій, національних парків) оцінка туристичного потенціалу створює основу для заповідання, моніторингу екосистем та управління календарем сталого розвитку туризму. Багатокритеріальний метод та додаткові методи було застосовано для оцінювання туристичного потенціалу, а також для формування пропозицій заходів щодо збереження національного парку «Кат Ба» у В’єтнамі за допомогою оцінювання 6 критеріїв (розташування/доступність, привабливість, туристична спроможність, екологічна стійкість, тривалість подорожі, туристична інфраструктура/туристичні технології). Результати свідчать, що національний парк «Кат Ба» (В’єтнам) є привабливою туристичною дестинацією з достатньою туристичною спроможністю, зручним місцем для пересування туристів і тривалим туристичним сезоном. Проте національний парк «Кат Ба» є місцем, де сталість навколишнього середовища все ще є обмеженою, його експлуатацію необхідно розглядати разом зі збереженням, запобіганням деградації та моніторингом екосистеми.