Просторовий прояв міграційних потоків внутрішньо переміщених осіб в Україні - Джаман, В. О.; Джаман , Я. В. (Український географічний журнал, 2024)
Розглянуто проблему виникнення і правового врегулювання в Україні статусу «внутрішньо переміщених осіб», що зумовлено воєнною агресією росії проти України. Розкрито динаміку і територіальні відмінності реєстрації та обстеження Міжнародною організацією з міграції (МОМ) внутрішньо переміщених осіб в регіонах України. Проаналізовано обсяги і особливості динаміки кількості внутрішньо переміщених осіб в регіонах України (в розрізі адміністративних областей і районів). Актуалізовано проблему соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб в Україні.
Keywords: внутрішньо переміщені особи; міграції населення; регіони; війна; Україна